Praktisch

Praktische info

Lidmaatschap

De maandelijkse ledenvergaderingen van Apple Senioren Brugge (ASB) staan open voor Apple gebruikers die de leeftijd van 50 jaar hebben bereikt. Je wordt lid nadat je een eerste vergadering hebt bijgewoond. Sinds ASB kan beschikken over een vergaderruimte die door Mintus gratis ter beschikking wordt gesteld is deelnemen aan een ledenvergadering dan ook gratis. Dat blijft ook zo in 2024. Omdat het aantal plaatsen beperkt is, is inschrijven pas mogelijk na ontvangst van de uitnodiging. Wil je voor het eerst deelnemen …

Samen tegen discriminatie. Onze vereniging onderschrijft de non-discriminatieclausule van Stad Brugge. Je kan er hier meer over lezen.

Steunend Lidmaatschap 2024

De subsidie die ASB van stad Brugge heeft ontvangen in november 2023 voor de werking van de vereniging in 2022, bedroeg slechts de helft van de subsidie van het voorgaande jaar. Dit is een gevolg van de herberekening van de subsidies voor Brugse senioren verenigingen per 1 januari 2023.

Om het voortbestaan van de vereniging én het archief op de website van ASB te waarborgen voelt de vereniging zich genoodzaakt om fondsen te werven.
Het dagelijks bestuur heeft op 1 december 2023 beslist om de leden uit te nodigen om in 2024 steunend lid te worden. Als tegenprestatie voor hun financiële bijdrage krijgen steunende leden 2024 een gepersonaliseerde code die hen toegang verleent tot verslagen en presentaties in 2024. Steunende leden kunnen daarenboven – tussen twee ledenvergaderingen in – een beroep doen op de interne helpdesk van ASB.

Het bedrag voor het steunend lidmaatschap 2024 en een uitgebreide toelichting worden vrijgegeven op de jaarlijkse ledenvergadering die plaatsvindt op 12 januari 2024. Klik hier voor een beknopte toelichting over het steunend lidmaatschap 2024.


Locatie en accommodatie

De ledenvergaderingen van ASB vinden plaats in het Buurtcentrum De Garve (LDC), Pannebekestraat 33 te Brugge, waar Mintus ons een vergaderzaal gratis ter beschikking stelt. Deze bijeenkomsten vinden plaats op de tweede vrijdag van de maand, van januari tot juni en van september tot december, uitgezonderd op wettelijke feestdagen.

We beschikken er van 14u tot 16u30 over de polyvalente zaal, uitgerust met beamer en groot scherm. Vanaf 13u30 kunnen bezoekers terecht in de ruime cafetaria voor een hapje of drankje aan democratische prijzen.

Wie voor het eerst deelneemt aan een ledenvergadering meldt zich tussen 13u30 en 13u45 eenmalig aan bij het onthaal van De Garve voor de registratie bij Mintus.


Parkeren en openbaar vervoer

Op het domein van De Garve vind je parkeergelegenheid voor fietsen; het is er mogelijk om twee elektrische fietsen op te laden.
Er zijn op het terrein een beperkt aantal parkeerplaatsen voor auto’s, onder meer twee voor personen met een handicap. In de nabijgelegen straten is er echter voldoende parkeergelegenheid.

Op 350 meter van De Garve – meer bepaald aan de Sint-Jozefkerk in de Ronsaardbekestraat – is er een bushalte voor Lijn 6 Brugge Station – Koolkerke.